هوش مصنوعی ۲۰۴۱

کای فو لی

،

چن کیوفان

ده چشم‌انداز برای آینده ما

19 دقیقه
0 (0 نفر)

کتاب هوش مصنوعی ۲۰۴۱ درباره‌ی چیست؟

کتاب «هوش مصنوعی ۲۰۴۱» یا «AI 2041» چاپ سال 2021، اثری جنجالی از داستان‌های گمانه‌زنی همراه با تحلیل است که راه‌هایی را بررسی می‌کند که از طریق آن هوش مصنوعی جهان ما را در بیست سال آینده تکان خواهد داد. ما تازه در ابتدای انقلاب تکنولوژیکی هستیم که هوش مصنوعی به ارمغان خواهد آورد. با تصور اینکه آن آینده چگونه خواهد بود، می‌توانیم برای تغییرات آینده آماده شویم.

چه کسانی باید کتاب هوش مصنوعی ۲۰۴۱ را بخوانند؟

  • کارآفرینانی که می‌خواهند بدانند چگونه هوش مصنوعی دنیای کار را متحول می‌کند.
  • کسانی که کنجکاو هستند بدانند جوامع، تحت تأثیر فناوری های درحال پیشرفت چگونه تغییر می‌کنند.
  • کسانی که می‌خواهند خود را برای زندگی در دو دهه بعد آماده کنند..

درباره‌ی نویسنده‌ها

کای فو لی مدیر عامل Sinovation Ventures و رئیس سابق گوگل چین است. او همچنین نویسنده کتاب پرفروش نیویورک تایمز «ابرقدرت های هوش مصنوعی» است.

چن کیوفان یک نویسنده برنده جایزه و رئیس انجمن جهانی داستان های علمی تخیلی چین است. از کارهای قبلی او می توان به Waste Tide، Future Disease و The Algorithms for Life اشاره کرد.

اولین ایده‌ی اصلی کتاب

اگرچه هوش مصنوعی می‌تواند زندگی ما را بهبود ببخشد، اما می‌تواند اطلاعاتمان را به سلاحی علیه خودمان بدل کند

سال ۲۰۴۱، بمبئی. خانواده نایانا (Nayana) برای کاهش هزینه‌های بیمه خود، شرکت بیمه‌گذارشان را عوض کرده و تحت پوشش بیمه شرکتی به نام گانش (Ganesh) قرار گرفتند. اما یک مسئله‌ای وجود داشت: آنها باید موافقت می‌کردند که تمام اطلاعات شخصی خود را با شرکت به اشتراک بگذارند.

گانش از آنها خواست از مجموعه خاصی از اپلیکیشن‌ها برای کارهای مختلف، از سرمایه‌گذاری گرفته تا یافتن بهترین سوپرمارکت‌ها استفاده کنند. طی چند هفته بعد از عقد قرارداد، این شرکت دائماً با آنها تماس می‌گرفت و توصیه‌های مختلفی به آنها می‌کرد.

این اپلیکیشن‌ها به آنها می‌گفتند چه زمانی آب بنوشند یا به پدربزرگ خانواده دستور می‌دادند آهسته‌تر رانندگی کند. آن‌ها آن‌قدر در مورد سیگار کشیدن پدر نایان هشدار دادند که در نهایت او مجبور به ترک شد. با هر تصمیم صحیحی که به سلامت خانواده کمک می‌کرد، حق بیمه آنها کاهش می‌یافت. به نظر می‌رسید این یک معامله دو سر سود برای همه باشد.

اما وقتی نایانا تصمیم گرفت با مردی ازدواج کند که از لحاظ موقعیت اجتماعی و ثروت، کمی از او پایین‌تر بود، حق بیمه خانواده افزایش یافت. به نوعی، هوش مصنوعی استنباط کرده بود که او از موقعیت اجتماعی متفاوتی برخوردار است و آن را به عنوان خطری برای سلامتی خانواده تفسیر کرده بود.

داستان نایانا ابعاد ناخوشایندی از گسترش هوش مصنوعی را آشکار می‌کند که نشان می‌دهد چگونه هوش مصنوعی می‌تواند تبعیض موجود در جامعه را بازتولید کند.

یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های هوش مصنوعی در دهه گذشته یادگیری عمیق بوده است. یادگیری عمیق، رایانه‌ها را قادر به پیش‌بینی، طبقه‌بندی داده‌ها و تشخیص الگوها می‌سازد.

یادگیری عمیق، فناوری‌ای است که فیسبوک برای ایجاد پیشنهاد‌های شخصی‌سازی‌شده و به حداکثر رساندن زمانی که در این شبکه می‌گذرانید، از آن استفاده می‌کند.

این پلتفرم با تجزیه و تحلیل هر کلیک شما و مقایسه داده‌های خود با میلیون‌ها مورد دیگر در سیستم، می‌تواند دقیقاً پیش‌بینی کند که چه محتوایی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.

یادگیری عمیق می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. هوش مصنوعی می‌تواند میلیون‌ها داده را تجزیه و تحلیل کند و ارتباطاتی ایجاد کند که در ذهن انسان نمی‌گنجد. اما هوش مصنوعی فاقد جزئیات و پیچیدگی تفکر انسان است. نمی‌تواند از تجربیات شخصی، مفاهیم انتزاعی یا عقل سلیم استفاده کند.

و نکته مهم آنکه هوش مصنوعی در برابر تعصب و تبعیض آسیب‌پذیر است. در داستان نایانا، اپلیکیشن نمی‌دانست که نامزد او از یک طبقه اجتماعی یا به اصطلاح رایج در جامعه‌شناسی هند، از یک «کاست - Caste» متفاوت است و این ازدواج از نظر اجتماعی نامطلوب تلقی می‌شود؛ اما با تجزیه و تحلیل داده‌های خانواده‌اش و ردیابی محل زندگی‌اش، باز هم نشان داد که این ازدواج یک «تهدید» برای سلامت خانواده نایانا خواهد بود.

یادگیری عمیق در سال‌های آینده رایج‌تر و قدرتمندتر خواهد شد. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما در آینده نزدیک پاسخ به این سؤال خواهد بود که چگونه می‌توانیم این یادگیری را برای جامعه مفیدتر و سودمندتر بسازیم.

می‌خواهید خلاصه‌ی کامل کتاب هوش مصنوعی ۲۰۴۱ را مطالعه کنید؟

فهرست ایده‌های اصلی این کتاب

مقدمه

1

اگرچه هوش مصنوعی می‌تواند زندگی ما را بهبود ببخشد، اما می‌تواند اطلاعاتمان را به سلاحی علیه خودمان بدل کند

2

ویدیوهای دیپ‌فیک تا سال ۲۰۴۱ به قدری باورپذیر خواهد شد که شناخت شیادان و کلاهبرداران تقریباً غیرممکن می‌شود

3

هوش مصنوعی برای آشنا ساختن ما با راه‌های جدید یادگیری، همراهمان می‌شود

4

هوش مصنوعی نظام سلامت را برای نسل پساکرونا دگرگون خواهد کرد

5

واقعیت ترکیبی، مرز بین جهان واقعی و خیالی را کمرنگ‌ خواهد کرد

6

خودروهای خودران می‌توانند موجب انقلابی در سیستم حمل‌ونقل شوند. اما دسترسی به این تکنولوژی چندان راحت نخواهد بود

7

سلاح‌های خودکار تهدیدی جدی برای بشریت هستند

8

اتوماتیک شدن کارها، بحران بیکاری را به دنبال دارد

9

خلاصه‌ی پایانی

دانش بیشتر، در زمان کوتاه تر

icon

بخوانید یا گوش کنید

به‌جای مطالعه‌ی یک کتاب در چند ساعت، نکات کلیدی کتاب‌های پرفروش را در چند دقیقه بیاموزید.
icon

کتاب بعدی خود را بیابید

فهرست‌هایی که توسط کارشناسان برای شما شخصی‌‌سازی‌ شده‌است را دریافت کنید.
icon

هایلایت کنید (به زودی)

بخش‌های مورد علاقه‌ی خود از خلاصه‌ی کتاب‌ها را هایلایت کنید تا همیشه به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

نظرات کاربران

پیشنهاد بایتشل

کتاب‌هایی که ما فکر می‌کنیم از مطالعه‌ی آن‌ها لذت ببرید

بایتشل در شبکه‌های اجتماعی



© 1403 - 1402 تمام حقوق و محتویات این سایت متعلق به بایتشل است.
هرگونه کپی برداری و یا استفاده از محتوای این سایت در هر فضای دیگری ممنوع است.